Beach House in Ses Oliveres / Toni Girones

first_img Beach House in Ses Oliveres / Toni Girones Architects: Toni Gironès Area Area of this architecture project “COPY” Projects Houses Beach House in Ses Oliveres / Toni GironesSave this projectSaveBeach House in Ses Oliveres / Toni GironesSave this picture!© Aitor EstévezHouses•Cadaqués, Spain Spain Area:  394 m² Area:  394 m² Year Completion year of this architecture project Year:  photographs:  Aitor EstévezPhotographs:  Aitor Estevez+ 28 Share Year: center_img 2012 Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/366858/beach-house-in-ses-oliveres-toni-girones Clipboard “COPY” CopyCollaborator:Maria CanelTechnical Architect:Carles QuirchStructural Engineer:Estudi Xv S.C.PServices:Oriol Vidal Ingenieria S.L.PPromotor:Gómez Rahola Carlos, Segura López GemmaConstruction Engineer:Serinyana Gispert ValentinBudget:424.753,00 €Architect In Charge:Toni Gironès SaderraCity:CadaquésCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Aitor EstévezRecommended ProductsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD20Residential ApplicationsULMA Architectural SolutionsAir Facade Panels + Creaktive in Social HousingStonesNeolithSintered Stone – Beton – Fusion CollectionText description provided by the architects. The secular action of Cadaqués population interpreting the natural space and setting out the stone terraces in a dry process for the planting of olive trees and grapes, it is a morphologic characteristic of “Cap de Creus”. The course of time and the scanty means, they thought a technique and trace the system ground rules that optimize the natural resources.Save this picture!© Aitor EstévezIn an olive grove placed at the limit of “Ses Oliveres” beach and a certain distance of the old part of the village, is where that residence is projected. The stone terraces are parallels a the old stream that canalize the “tramontana” dry wind and, following the slope turn to west to receive the freshness of “garbí”… walls between 40 and 70-cm-high that with separations between 4 and 5 metres help to exceed the original drop of the topography, placed to continue the line of minimum slope. About 15 olive trees, 10 pines, 5 cypress and 2 mimosas, form the vegetal mass that crosses the plot from the east to the west, leaving a north gab that, as one, answer to the more elevated heights since where we meet again the sea.Save this picture!© Aitor EstévezThe house do not use up all the regulatory height because it searchs the horizon between the ground and the olive leaves. New horizontal planes from the old stream since the overhead of the plot turned up, passing through a ground floor that, as a gab inside the dig rock and the pre-existing olives, has a good thermal inertia and crossed ventilation agreed with the dominant winds. The structure of the bearing wall is drawn up tangent to the original structure of the agricultural construction… The terraces that were removed to build the new topography go back adapting itself to other needs, taking roots of the act of living again in the place.Save this picture!PlanProject gallerySee allShow lessFlemish Barn Bolberg / arend groenewegen architectSelected Projects’The Great Sky’: Great Fen Visitor Center Competition Entry / Nicholas Hare ArchitectsUnbuilt Project Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/366858/beach-house-in-ses-oliveres-toni-girones Clipboard ArchDaily 2012 CopyAbout this officeToni GironèsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesCadaquésHousesSpainPublished on May 04, 2013Cite: “Beach House in Ses Oliveres / Toni Girones” 04 May 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – MetrisVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ EffectPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceBricksEndicottBrick Facade at the Bruce Nesbitt African American Cultural CenterBathroom FurnitureBradley Corporation USAToilet Partition CubiclesSkylightsLAMILUXGlass Skylight F100 CircularLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenRailing / BalustradesSolarluxBalcony Glazing – SL 60eUrban ShadingPunto DesignPublic Architecture in Residential ComplexDoorsLinvisibileLinvisibile Products in Palazzo VolpiChairshorgenglarusUpholstered Chair – diva 5-154Wall / Ceiling LightsHE WilliamsLED Downlight – 4DR RoundMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more